Plivanje za bebe od 4 mjeseca – Bebe žabe

bebe-zabe

Plivanje za dojenčad počinje kada beba napuni četiri mjeseca, odnosno kad duže vrijeme bude sposobna samostalno držati glavu dok leži potrbuške I rukama je oslonjena na podlogu; kad stekne određenu razinu otpornosti organizma na zarazu iz okoline i kad joj se razvije termoregulacija tijela.

Dojenačka dob idealno je razdoblje za početak boravka u vodi, jer male bebe imaju prirodno urođeni tzv. plivački refleks koji se očituje u potiskivanju vode s obje noge, poput malih žaba. Taj način sunožnoga gibanja gubi se oko prve godine djetetova života. Kada djeca počinju hodati, tada počinju raditi naizmjenične pokrete nogama te je jako bitno iskoristiti “žablji refleks” i poticati bebe na kretanje tim načinom kako bi im u kasnijoj fazi učenja plivanja bilo lakše savladati pokret nogama “žaba”, odnosno prsni udarac.

U ovom stupnju bebe su u vodi isključivo uz kontaktnu osobu: mamu, tatu ili nekoga drugoga iz bliže obitelji. Pritom se koristi crveni obruč (crveni swimtrainer).

 • Program se održava kontinuirano tijekom godine kroz 4 ciklusa:
  • jesenski ciklus / 10 sati / jednom tjedno / rujan, listopad I ½ studenog
  • zimski ciklus / 10 sati / jednom tjedno / ½ studenog, prosinac, siječanj I ½ veljače
  • proljetni ciklus / 10 sati / jednom tjedno / ½ veljače, ožujak, travanj
  • ljetni ciklus / jednom tjedno / svibanj I ½ lipnja
  • ljetni intenzivni ciklus: od 2 do 5 dolazaka tjedno, ovisno o dobi / ½ lipnja i ½  srpnja
 • Cijena 10 satnog ciklusa iznosi 750,00 kuna
 • Članovima koji pohađaju minimalno tri ciklusa nudi se mogućnost plaćanja mjesečne članarine koja iznosi 275,00 kn
 • Sat u bazenu traje do 35 minuta
 • Mjesto i termin održavanja: Centar Mali dom, Baštijanova 1 D (od ponedjeljka do petka) i Zimsko plivalište Mladost, Trg Krešimira Ćosića 10,  (subotom i nedjeljom) I SRC Svetice, Maksimirska cesta 126 – Pogledaj lokacije
 • Kako biste se prijavili u program, potrebno je ispuniti Obrazac za iskazivanje interesa

Nakon što primite povratnu informaciju o slobodnom mjestu u programu, potrebno je upoznati se sa ZLATNIM PRAVILIMA i KONTRAINDIKACIJAMA te ispuniti online PRIJAVNICU. Nakon poslane prijavnice šaljemo potvrdu upisa u željeni termin i uplatnicu za plaćanje akontacije – rezervacije mjesta (100kn).
Cijena programa bit će umanjena za uplaćeni iznos rezervacije. Povrat rezervacije vršimo isključivo uz liječničku potvrdu.
Preostali iznos uplate potrebno je izvršiti prije početka ciklusa.
Djetetu je potrebno pripremiti i donijeti na bazen: ŠTO PONIJETI NA BAZEN
Svi sudionici programa moraju se pridržavati pravila o korištenju opreme na bazenu: OPREMA ZA BAZEN
Molimo doći 15 minuta prije početka termina.

Za naše članove I sve zainteresirane roditelje, četiri puta godišnje organiziramo uvodna predavanje. Na predavanjima predstavljamo FREDS SWIM ACADEMY metodu plivanja koja postupno i na djeci prilagođen način u svakoj fazi razvoja pruža potreban doživljaj uspjeha i sigurnosti u vodi koja su djeci potrebna kao bi uspješno naučila plivati i stekla doživotno pozitivan odnos prema vodi; govorimo o organizaciji dolaska/odlaska s bazena s dojenčadi I mališanima; sigurnosti na bazenu; o SWIMTRAINER plivačkom kolutu; o prednostima ranog plivanja i kako ono utječe na cjelokupni razvoj dojenčeta i mališana; preduvjetima za vježbanje u vodi,  apsolutnim i relativnim kontraindikacijama za vježbanje u vodi, zlatnim pravilima itd.

Prikazujemo I video plivanja za svaku dob, a roditeljima dajemo mogućnost da dobiju odgovore na sva postavljena pitanja tijekom interaktivnog predavanja.